Warande heeft voor € 30 miljoen de woonzorgcentra De Loericker Stee in Houten en Schutsmantel in Bilthoven verkocht aan het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund. Via een zogenaamde sale & leaseback constructie huurt Warande de beide locaties voor de komende 20 jaar van Fidelity. De komende periode gaat Warande beide locaties grootschalig renoveren. Daarnaast werken Warande en Fidelity samen om de complexen verder te verduurzamen.

Harry Finkenflügel, voorzitter Raad van Bestuur Warande, over deze keuze: “Warande staat de komende jaren voor een grote opgave rondom renovatie en nieuwbouw van het vastgoed. Door de verkoop van deze twee panden zijn wij in staat op relatief korte termijn deze opgave te realiseren. Met Fidelity hebben wij een partner gevonden die ons de komende jaren ondersteunt in het bereiken van onze strategische vastgoedplannen, namelijk appartementen realiseren die voldoen aan de wensen van ouderen met een complexe zorgvraag.”

Maarten Frouws, investment manager bij Fidelity International: “Demografische ontwikkelingen, met name vergrijzing, stuwen de groei van de woonzorgsector. De beleggingsmarkt voor de woonzorgsector institutionaliseert en groeit al jaren. Ondanks het beperkte aanbod is de internationale vraag naar dit type beleggingsproduct onverminderd groot. We doen hiermee wederom een thematische investering in een groeimarkt, gekoppeld aan de vergrijzende bevolking.”

Over Fidelity International
Fidelity International biedt beleggingsoplossingen en -diensten en pensioenexpertise aan ruim 2,5 miljoen klanten van over de hele wereld. Als privaat bedrijf dat al 50 jaar bestaat, hebben we een sterke motivatie om nuttig te zijn voor de maatschappij, en denken we in termen van generaties en beleggen voor de lange termijn.  

De Loericker Stee, Houten
De Loericker Stee, Houten

Schutsmantel, Bilthoven

Schutsmantel, Bilthoven