Maatregelen en nieuws rondom corona

Bezoek bij Warande

We zijn met elkaar toe aan de volgende stap: een verdere versoepeling van de bezoekmogelijkheden bij onze huizen. Bij Warande gaan we vanaf vrijdag 10 juli een nieuwe fase in, in nauw overleg met de centrale cliëntenraad. Wij blijven daarbij natuurlijk goed kijken naar de veiligheid van onze bewoners, medewerkers en bezoekers.

De nieuwe fase die vanaf vrijdag 10 juli ingaat, staat in het teken van de 1,5 meter samenleving. Dit betekent dat wij een groot beroep op u doen. Als er onverhoopt toch weer besmettingen zijn (bewoners en/of medewerkers), zullen we een stap terug moeten doen en mogelijk afdelingen of locaties moeten sluiten voor bezoek. Dat betekent dat we alert blijven op onze gezondheid om daarmee de gezondheid van de bewoners te kunnen beschermen.

De algemeen geldende hygiëneregels blijven van toepassing. Belangrijke regel is dat u niet op bezoek komt als u zelf klachten heeft of als u de afgelopen 14 dagen contact heeft gehad met mensen met klachten. Verder houdt u afstand (1,5 meter) en desinfecteert u bij binnenkomst uw handen. Ook vermijdt u drukte. Bij binnenkomst van een locatie registreert u zichzelf.

De eerste contactpersonen van onze cliënten hebben wij hier over geïnformeerd. Specifieke afspraken over bezoek verschillen per vestiging. Kijkt u voor alle informatie ook bij de ‘veelgestelde vragen’ die op deze pagina zijn opgenomen.

Nieuws

Om de bewoners een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd, heeft Warande aan alle bewoners een kaart gestuurd.

klik hier om de kaart aan bewoners van Warande te zien.

Veel gestelde vragen

Zeker en daar zijn we erg blij mee! Bij Warande gaan we vanaf vrijdag 10 juli een nieuwe fase in, in nauw overleg met de centrale cliëntenraad. Dit is mogelijk omdat er geen nieuwe uitbraken zijn ontstaan in de afgelopen periode.

Dit is een spannende fase, waarbij we goed blijven kijken naar de veiligheid van onze bewoners, medewerkers en bezoekers. We hebben er vertrouwen in, maar zijn voorzichtig. Dat betekent dat we een groot beroep op u doen. Het blijft van belang dat we de afspraken naleven. Als er onverhoopt toch weer besmettingen zijn (bewoners en/of medewerkers), zullen we een stap terug moeten doen en mogelijk afdelingen of locaties moeten sluiten voor bezoek. Dat betekent dat we alert blijven op onze gezondheid om daarmee de gezondheid van de bewoners te kunnen beschermen.

De algemeen geldende hygiëneregels blijven van toepassing. Belangrijke regel is dat u niet op bezoek komt als u zelf klachten heeft of als u de afgelopen 14 dagen contact heeft gehad met mensen met klachten. Verder houdt u afstand (1,5 meter) en desinfecteert u bij binnenkomst uw handen.

Het is fijn dat u elkaar weer kunt zien. Toch gaat bezoek in deze tijd anders dan u gewend bent. We hanteren een aantal regels, die er allemaal op gericht zijn om besmetting te voorkomen. Ook geldt de 1,5 meter-regel, dus omhelzen kan helaas nog niet. U krijgt voor het bezoek duidelijke instructies.

Ook een wandeling buiten kan weer, maar wel onder voorwaarden:

 • u houdt afstand: minimaal 1,5 meter
 • als u geen afstand kunt houden, zijn er mondkapjes beschikbaar
 • u registreert zichzelf wanneer u uw naaste op komt halen bij aankomst bij de locatie. Hoe de registratie geregeld is, is per locatie uitgewerkt.
 • u vermijdt grotere groepen en drukke plekken, zoals winkels en restaurants
 • gedeelde huiskamers en ontmoetingsruimten zijn niet toegankelijk voor bezoekers

Wat fijn dat u weer langs mag komen. We hebben wel een aantal dringende verzoeken aan u:

 • U desinfecteert uw handen bij de ingang.
 • U doet zelf de gezondheidscheck:
 1. Heeft u koorts (38˚C)? Bij een temperatuur van 37,5˚C of hoger: heeft u paracetamol gebruikt?
 2. Heeft u last van recent ontstane kortademigheid in rust of bij lichte inspanning?
 3. Heeft u last van hoesten?
 4. Heeft u last van keelpijn?
 5. Heeft u last van neusverkoudheid (snotteren/niezen/loopneus/verstopte neus)?
 6. Heeft u last van recent ontstaan onverklaard smaak- en of reukverlies (ook als u geen last heeft van neusverkoudheid)?
 7. Heeft u op dit moment last van (onverklaarde) diarree?
 8. Heeft u COVID-19 of heeft u COVID-19 doorgemaakt? Zo ja, heeft u de afgelopen 14 dagen nog een of meer van bovenstaande klachten gehad?
 9. Heeft een van uw huisgenoten COVID-19 of COVID-19 doorgemaakt? Zo ja, heeft deze de afgelopen 14 dagen nog een of meer van bovenstaande klachten gehad?

Indien u alle vragen met “nee” beantwoordt, kan het bezoek plaats vinden. Bij één antwoord met “ja” kan het bezoek helaas niet doorgaan.

Per bewoner mogen er maximaal 2 volwassenen tegelijk op bezoek met ieder maximaal 1 kind onder de 12 jaar.

 • Mondkapjes zijn verkrijgbaar bij de ingang van de locatie. Een mondkapje is verplicht als u tijdens het bezoek geen 1,5 meter afstand van anderen kunt bewaren.
 • Het meebrengen van cadeaus/presentjes is toegestaan.
 • Het meenemen van consumpties is  toegestaan. Deze mogen niet uitgedeeld worden aan andere bewoners, alleen aan de bewoner waarbij u op bezoek komt.
 • Het meenemen van huisdieren is toegestaan, zolang deze aangelijnd zijn, gevaccineerd en onder controle van een dierenarts.
 • Tijdens het bezoek houdt u 1,5 meter afstand, ook tijdens een wandeling, als dit niet mogelijk is, zijn er mondkapjes beschikbaar.
 • Wanneer u op bezoek bent bij een bewoner die over eigen sanitair beschikt dat niet gedeeld wordt met andere bewoners, kunt u hier gebruik van maken. Per locatie is er minimaal één algemene sanitaire voorziening beschikbaar voor bezoekers

Dat kan, maar ook in de thuissituatie is het verstandig om grote gezelschappen te mijden. Ook belangrijk is dat thuis, voor alle aanwezigen, geldt dat zij:

 • de gezondheidscheck doen: geen klachten en afgelopen 14 dagen geen contact met een persoon die verdacht wordt van besmetting met corona of besmet is;
 • afstand houden (1,5 meter). Lukt dat niet? Dan een mondkapje dragen;
 • handen wassen of desinfecteren.

We hebben een grote voorkeur voor bezoek in de tuin. Als u uw naaste meeneemt naar huis, dan bent u verantwoordelijk voor het vastleggen van wie er in de thuissituatie aansluiten, voor het doen van de gezondheidscheck en het geven van instructies.

Vanaf woensdag 1 juli mogen er mensen uit verschillende huishoudens in één auto. Advies van de overheid is dat alle inzittenden dan een mondkapje dragen.

Onder voorwaarden kan uw behandeling doorgaan. Het is o.a. belangrijk dat u geen corona heeft of klachten, die mogelijk door corona worden veroorzaakt. En u bent de laatste twee weken niet in contact geweest met mensen met een (vermoedelijke) besmetting. Neem voor een afspraak contact op met uw eigen behandelaar.

Op dit moment zijn er geen besmettingen bij locaties van Warande.

We blijven alert op (verdenkingen van) besmettingen.

Bewoners met een verdenking worden zo snel mogelijk getest. Als er 1 tot 2 bewoners op een afdeling positief getest zijn, dan worden andere bewoners van die afdeling niet meer getest. We gaan er dan vanuit dat zij ook besmet zijn. Daarnaast worden bewoners, bij wie sprake is van (verdenking van) besmetting, geïsoleerd verzorgd en verpleegd.

We hebben speciale actuele protocollen bij verdenking van besmetting en besmetting met corona. Deze zijn gebaseerd op de landelijke protocollen van de RIVM, Verenso en de GGD. De protocollen zijn ook bij alle medewerkers bekend die hier mogelijk mee te maken kunnen hebben.

Ja, maar wel onder een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn bekend bij de medewerkers van het Warande adviescentrum (op werkdagen te bereiken tussen 08.30 – 17.00 uur op T 030 – 693 80 58 of via M zorgadvies@warandeweb.nl). Zij kunnen u verder informeren over opnames.

De Boulevard in Zeist is open voor bezoekers. Bezoek is mogelijk onder de volgende voorwaarden:

 • U houdt zich aan de landelijke richtlijnen van het RIVM
 • U blijft thuis wanneer u ziek bent of zich niet lekker voelt
 • Mantelzorg is bereikbaar in geval een bezoeker eerder naar huis moet
 • De dagen waarop u gewend bent te komen kunnen afwijken. Ook het aantal keren per week kan anders zijn, omdat we zoveel mogelijk bezoekers de mogelijkheid willen geven gebruik te maken van de dagbesteding
 • U dient zich te realiseren dat wanneer u de Boulevard weer bezoekt, u risico loopt op een mogelijke besmetting met het coronavirus. U komt met meer mensen samen in één ruimte. Hierbij is de kans op een eventuele besmetting groter. Met elkaar doen we er uiteraard alles aan om dit te voorkomen.