In het Leendert Meeshuis vieren wij de jaarfeesten. Afgelopen donderdag was het feest van Michaël, de aartsengel die een grote kracht is om de moed te verzamelen om de (innerlijke) draken te verslaan. Het was een rijk feest, met veel ingrediënten: Van pianomuziek en zingen, bewegen op euritmie, vele vrijwilligers die hielpen, een verhaal, appeltaart, en …vrijwilliger Joel als smid.

We kwamen er achter, door het verhaal van Christiane, dat draken er zijn om te temmen. En dat lukt alleen met een gouden koord. Daarnaast is een zwaard ook wel handig, maar niet om de draken te doden. Het is, zo blijkt namelijk, dat deze draken soms prinsessen zijn die vooral liefde nodig hebben (Rilke). ‘ Mooi gezegd’, aldus een bewoonster. Een ander had toch liever eerst de appeltaart.

We vieren dat het weer herfst wordt. Het wordt kouder, we keren weer wat meer naar binnen. We willen ons graag verwarmen met mooie, goede en echte dingen. Bijvoorbeeld door prachtige versiering met pompoenen, door vrijwilligers Ellis en Yvonne. Dat drukte ook uit dat het een oogstfeest was, waarbij we dankbaar zijn voor de gaven van de natuur. Josine bewoog samen met de aanwezigen op een tekst van Vasalis, waarin stil het herfstgetijde inzet. En als klap op de vuurpijl, klonk buiten de ferme hamerslag van Joel. Een bijzondere beleving voor bewoners om te kunnen zien hoe hij het ijzer vurig smeedde zodra het heet was.

Joel smeed het hete ijzerTeder en Jong,

Als werd het voorjaar,

– Maar lichter nog –

Want zonder vruchtbegin,

Met dunne mist tussen de gele blaren,

Zet stil het herfstgetijde in.

Wil je meehelpen?
Voor deze en andere activiteiten zijn vrijwilligers onmisbaar. Wil je ook bijdragen als vrijwilliger? Neem contact op met Folkert of Marije via M 06 18 68 81 90 of  E   m.goos@warandeweb.nl