Warande lunchsymposium over dementie groot succes

Het lunchsymposium 'perspectief in dementie' dat Warande woensdag 1 juni jongstleden organiseerde in Hotel Theater Figi is goed bezocht. Er waren circa 250 bezoekers, vooral medewerkers van verschillende zorgorganisaties, vrijwilligers en mantelzorgers. Prof. Dr. Philip Scheltens sprak over de preventie van dementie en de toekomst van behandeling van deze hersenziekte. Hierna volgde een lezing van Prof. Dr. Iris Sommer naar aanleiding van haar boek 'haperende hersenen'. Na een korte lunchonderbreking waren er workshops onder leiding van de inleiders. Ook was er een workshop van psychiater Marko van Gerven over dementie in antroposofisch perspectief.

Moniek van Jaarsveld, bestuurder van Warande, kijkt terug op een mooi lunchsymposium. "Met dit symposium willen wij laten zien dat Warande het delen van actuele kennis met collega-organisaties, samenwerkingspartners, mantelzorgers en vrijwilligers hoog in het vaandel heeft staan. Wij willen zo met onze kennis en contacten een perspectief bieden op dementie."

Najaar 2016 biedt Warande weer een lezing aan in deze reeks onderwerpen over oud worden en oud zijn. Het onderwerp 'vitaal ouder worden' is hier één van.

 

Contact