Laatst werd flink gefietst bij het Leendert Meeshuis. Er was zelfs een Aziatische taxifiets, een zogenaamde ‘Riksja’ waarmee bewoners even konden uitwaaien in de frisse buitenlucht.

Deze frisse buitenlucht dreigde even roet in het eten te gooien. Omdat het regende en er flinke tegenwind was, kwam de Riskja wat later.  Dat uitstel leidde tot een heel gezellig samenzijn bij de receptie. Een aardig groepje bewoners had zich rond de houten tafel geschaard. Daarop stonden, in het Aziatische thema, een potje Chinese thee met koek. Er waren onder andere gelukskoekjes uitgestald. Het openen van de gelukskoekjes leidde tot leuke gesprekjes: Zo herkende één bewoner zich erg in een briefje waarop stond dat hij goed kon omgaan met tegenslag. Zo werd bevestigd dat een goede vriend een groot goed was. Er werd ook krachtig beweerd dat we geen onzin moesten verkopen, toen het lot toewenste dat er financieel succes zou zijn.

Tijdens het gezellige wachten, werden er sfeervolle liedjes gezongen, zelfs in canon. Van ‘kom mee naar buiten allemaal’, tot een meliger ‘zie ginds komt de Riksja ík zie hem al staan’. Hoewel er geen sprake was van ongeduld en het ook geen december was, klonk er vervolgens ook het lied ‘Zou de goede Riksja nog komen?’ op de melodie van bekende sinterklaaslied. Iemand riep: ‘Riksja? Riksnee zul je bedoelen!’ Toen de Riksja er was, bleef die gezelligheid hangen. We stapten om de beurt in de taxifiets, die met veel enthousiasme en vrijwillig werd bestuurd door Hetty en Jenny. Harriet, de fysiotherapeut, ging voorop met de duo-fiets. Zo werden er kleine (op)tochtjes gehouden. Het weer hield zich goed en degenen die een ritje hadden gemaakt, kwamen met blossen op de wangen en verfrist weer terug. De laatste koek werd verloot en we gingen terug naar huiskamer voor de lunch. Geweldig dat de stichting Riksja de Bilt dit vrijwillig doet en nog eens terug wil komen voor een ritje!