Warande Behandeling en begeleiding – Ook thuis is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van ouderen en/of personen met een chronische aandoening. Zij behandelen en begeleiden naast onze bewoners ook mensen die nog thuis wonen.
Het doel hiervan is om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en de zelfredzaamheid te vergroten.

Annemiek Rozendaal, ergotherapeute: ‘De eigen leefwereld is het uitgangspunt. Het maakt voor de behandeling uit of iemand graag in de tuin werkt, of het fijn vindt om te koken. We werken toe naar een situatie waarin mensen weer activiteiten kunnen ondernemen die voor hen belangrijk zijn. In het geval van een meneer die graag in de tuin werkt, trainde hij met de fysiotherapeute zijn spierkracht, zodat hij weer tweehandig de heg kon snoeien. Het helpt als iemand weer letterlijk – net als vroeger – haar eigen boontjes kon doppen. Dat geeft de cliënt een gevoel van zingeving en voor de naaste is het ook fijn. Die ziet een tevreden partner en heeft een klusje geklaard’.

Lees hieronder het artikel wat in de FIT bijlage van de Nieuwsbode is gepubliceerd ‘Stevige inzet op bewegen. Ouderen met complexe zorgvraag langer zelfredzaam dankzij mobiele zorgteams Warande’ (let op dit is een PDF-document en opent in een nieuw venster).  Nieuwsbode FIT bijlage 9 november 2021