Diëtist

Hulp bij vragen over of problemen met eten.

U geniet niet meer van de maaltijd omdat het eten u niet meer smaakt. Of er is een medische reden waarom u uw eetgewoonten moet veranderen. Voor deze problemen en andere problemen met eten kunt u terecht bij de diëtisten van Warande. Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in eetproblemen die voornamelijk bij ouderen voorkomen.

Samen met u stemmen zij uw eten en drinken af op uw situatie en uw wensen. Ook geven zij praktische adviezen over eten en uw eetgewoonten.

Meer weten over

Denk aan:

  • Ongewenst gewichtsverlies
  • Verminderde eetlust
  • Diabetes
  • Slikstoornissen
  • Maag- en darmklachten
  • Overgewicht
  • COPD

Wij starten met een intakegesprek. Hierin bespreken wij samen met u wat u eet en waar u tegen aan loopt. Aan de hand van dit gesprek stellen wij een persoonlijk advies op en een behandelplan. De intake duurt ongeveer 45 minuten. Na de intake start de begeleiding. Na afloop van de behandeling maken wij een verslag voor uw (huis)arts, uiteraard alleen met uw toestemming.

Als u nog zelfstandig woont en geen indicatie heeft vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), dan bent u van harte welkom. U heeft dan een verwijzing nodig van uw (huis)arts of de specialist van het ziekenhuis. Met een verwijzing vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling van de diëtist. U kunt bij uw zorgverzekeraar de hoogte van uw vergoeding nagaan.

Bij bewoners van Warande met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) is dieetadvies onderdeel van de zorg en behandeling die zij krijgen. Wij berekenen hiervoor dus geen extra kosten.

In sommige gevallen kunnen wij u thuis bezoeken, maar u kunt ook op één van de woonlocaties langskomen voor begeleiding. U kunt contact met ons opnemen om te kijken wat voor u de mogelijkheden zijn. Onze woonlocaties bevinden zich in Bilthoven, Houten en Zeist.

Voor meer informatie over onze dienstverlening of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Warande adviescentrum.

De medewerkers van het Warande adviescentrum zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur via
T 030 – 693 80 58 of via
M zorgadvies@warandeweb.nl

Meer informatie

Warande adviescentrum werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur.

030 – 693 80 58