Fysiotherapeut

Hulp bij lichamelijke klachten.

Een lichamelijke klacht of beperking hoeft een prettig leven niet in de weg te staan. De fysiotherapeuten helpen u de gevolgen van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, een nieuwe knie of een gebroken heup zoveel mogelijk te beperken.

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen en mensen met een chronische ziekte. Wij zijn bekend met de problemen in houding en beweging die samen gaan met het ouder worden. In ons behandelcentrum werken wij nauw samen met andere specialisten van het behandelcentrum. Ook werken wij samen met een orthopedisch schoenmaker, orthopedisch instrumentmaker en een leverancier voor hulpmiddelen. Ook zijn wij aangesloten bij ParkinsonNet. Klik hier voor meer informatie over ParkinsonNet.

Meer weten over

Wij kunnen u helpen bij klachten bij het bewegen. Denk aan:

  • Revalidatie na een operatie (zoals een knie-, heup- of rugoperatie)
  • Revalidatie na een hersenbloeding of herseninfarct
  • Revalidatie na een ziekenhuisopname
  • Gewrichtsproblemen
  • Oefentherapie bij longproblemen
  • Oefentherapie bij Parkinson
  • Verbeteren van conditie
  • Ontspanningstherapie

De fysiotherapeut kijkt samen met u of een individuele behandeling of oefenen in een groep het beste past. Daarnaast bieden wij op diverse van onze woonlocaties seniorenfitness aan.

Wij starten met een intake. Naar aanleiding van uw hulpvraag stellen wij samen met u doelen op voor uw behandeling. Deze doelen komen in uw behandelplan te staan. Een intake en het eerste onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. Na afloop van de behandeling maken wij een kort verslag voor uw (huis)arts, specialist ouderengeneeskunde of specialist in het ziekenhuis, uiteraard alleen met uw toestemming.

Als u nog zelfstandig woont en geen indicatie heeft vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), dan bent u van harte welkom. U heeft dan een verwijzing nodig van uw (huis)arts of de specialist van het ziekenhuis. Met een verwijzing vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling van de fysiotherapeut. U kunt bij uw zorgverzekeraar de hoogte van uw vergoeding nagaan.

Bij bewoners van Warande met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) is fysiotherapie onderdeel van de zorg en behandeling die zij krijgen. Wij berekenen hiervoor dus geen extra kosten.

In sommige gevallen kunnen wij u thuis bezoeken, maar u kunt ook op één van de woonlocaties langskomen voor behandeling. U kunt contact met ons opnemen om te kijken wat voor u de mogelijkheden zijn. Onze woonlocaties bevinden zich in Bilthoven, Houten en Zeist.

Voor meer informatie over onze dienstverlening of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Warande adviescentrum.

De medewerkers van het Warande adviescentrum zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur via
T 030 – 693 80 58 of via
M zorgadvies@warandeweb.nl

Meer informatie

Warande adviescentrum werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur.

030 – 693 80 58