Logopedist

Hulp bij slik- en spraakproblemen.

Als u problemen heeft bij het slikken of met praten, dan kunnen wij u hiermee helpen.
Onze logopedisten zijn gespecialiseerd in de behandeling van ouderen met aandoeningen van het zenuwstelsel. Wij zijn als afasietherapeut ook werkzaam en aangesloten bij ParkinsonNet. Klik hier voor meer informatie over ParkinsonNet. In ons behandelcentrum werken wij nauw samen met andere specialisten van het behandelcentrum.

Meer weten over

Wij kunnen u helpen bij neurologische stoornissen (stoornissen in de hersenen). Denk aan:

  • Problemen met taal, spraak, stem en ademhaling
  • Slikproblemen (eten en drinken)

Wij starten met een intake. Samen stellen wij met u de doelen op die in uw behandelplan komen. Een intake en het eerste onderzoek duurt ongeveer 45 minuten. Daarna start de behandeling. Na afloop van de behandeling maken wij een kort verslag voor de (huis)arts, uiteraard alleen met uw toestemming.

Als u nog zelfstandig woont en geen indicatie heeft vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), dan bent u van harte welkom. U heeft dan een verwijzing nodig van uw (huis)arts of de specialist van het ziekenhuis. Met een verwijzing vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling van de logopedist. U kunt bij uw zorgverzekeraar de hoogte van uw vergoeding nagaan.

Bij bewoners van Warande met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) is fysiotherapie onderdeel van de zorg en behandeling die zij krijgen. Wij berekenen hiervoor dus geen extra kosten.

In sommige gevallen kunnen wij u thuis bezoeken, maar u kunt ook op één van de woonlocaties langskomen voor behandeling. Onze woonlocaties bevinden zich in Bilthoven, Houten en Zeist. Wij kunnen in sommige gevallen de behandeling ook bij u thuis laten plaatsvinden. U kunt contact met ons opnemen om te kijken wat voor u de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie over onze dienstverlening of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Warande adviescentrum.

De medewerkers van het Warande adviescentrum zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur via
T 030 – 693 80 58 of via
M zorgadvies@warandeweb.nl

Meer informatie

Warande adviescentrum werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur.

030 – 693 80 58