Psycholoog

Hulp bij psychische klachten.

Ouder worden gaat niet altijd probleemloos. Afhankelijkheid, (gedwongen) verhuizen, verlies van dierbaren, vergeetachtigheid zijn enkele voorbeelden waardoor u zich minder prettig kunt voelen.

De gezondheidspsychologen (gz-psychologen) van Warande zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. Zij zijn bekend met de psychische problemen die samenhangen met het ouder worden en kunnen u hierin begeleiden of behandelen.

Meer weten over

Wij kunnen u helpen bij psychische klachten. Daarbij kunt u denken aan:

  • Gevoelens van depressiviteit en somberheid
  • Angsten
  • Medisch onverklaarbare lichamelijke klachten
  • Verwerkingsproblemen (bijvoorbeeld door het ouder worden, ziekte, verhuizing of verlies van een naaste)
  • Relatieproblemen (bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte zoals dementie of CVA)
  • Gevoelens van eenzaamheid
  • Geheugenproblemen
  • Gevoel van overbelasting door de zorg voor een partner of familielid met bijvoorbeeld dementie, CVA of de ziekte van Parkinson

De psychologen werken in overleg met de (huis)arts. Zij kunnen bij u thuis langskomen, of u kunt op een vestiging van Warande komen voor een gesprek. Wij stellen samen met u de doelen op voor uw behandeling die in een behandelplan worden verwerkt. Een gesprek duurt ongeveer drie kwartier. Soms gebeurt het dat een psycholoog aangeeft dat het beter is als u door een andere hulpverlener wordt geholpen. Bijvoorbeeld door iemand van de gespecialiseerde GGZ. Na afloop van de behandeling maken wij een kort verslag voor de verwijzer, uiteraard alleen met uw toestemming.

Als u nog zelfstandig woont en geen indicatie heeft vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), dan bent u van harte welkom. U heeft dan een verwijzing nodig van uw (huis)arts of de specialist van het ziekenhuis. Met een verwijzing vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling van de psycholoog. U kunt bij uw zorgverzekeraar de hoogte van uw vergoeding nagaan.

Bij bewoners van Warande met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) is psychologie onderdeel van de zorg en behandeling die zij krijgen. Wij berekenen hiervoor dus geen extra kosten.

De behandeling kan bij u thuis plaatsvinden, of in één van de woonlocaties van Warande. Onze woonlocaties bevinden zich in Bilthoven, Houten en Zeist. U kunt contact met ons opnemen om te kijken wat voor u de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie over onze dienstverlening of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Warande adviescentrum.

De medewerkers van het Warande adviescentrum zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur via
T 030 – 693 80 58 of via
M zorgadvies@warandeweb.nl

Meer informatie

Warande adviescentrum werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur.

030 – 693 80 58