Personenalarmering

Hollandsspoor 1, 3994 VT Houten
T 030 – 636 31 00

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar wat als er iets gebeurt? Dan heeft u met de alarmopvolging (personenalarmering) van Warande altijd hulp binnen handbereik. In geval van nood, kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week eenvoudig en snel alarm slaan. U krijgt contact met de zorgcentrale en zij schakelen de hulpverleners in die u heeft opgegeven. Dit kan uw contactpersoon zijn of professionele zorg van Warande.

Momenteel bieden wij alarmopvolging (personenalarmering) alleen aan in Houten-Zuid.

FocusCura

Het beheer van de abonnementen en techniek van de personenalarmering wordt geregeld door FocusCura. Warande draagt zorg voor de alarmopvolging, indien u daarvoor kiest (professionele alarmopvolging).

Meer weten over

U draagt een hals- of polszender met alarmknop waarmee u vanuit uw woning op ieder moment een alarmoproep kunt doen. U krijgt dan contact met een medewerker van de zorgcentrale die u vraagt wat er aan de hand is en hulp inschakelt.

De zorgcentrale schakelt de hulpverleners in die u zelf heeft opgegeven. Als u kiest voor sociale alarmopvolging, schakelt de zorgcentrale de contactpersonen in die u heeft opgegeven. Bijvoorbeeld een familielid, een vriend of een buurman. U zorgt dat zij een sleutel van uw huis hebben, zodat zij naar binnen kunnen wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft.

Als u kiest voor professionele alarmopvolging, neemt de zorgcentrale contact op met een zorgmedewerkers van Warande die bij u langs komt voor de nodige hulp. FocusCura plaatst een sleutelkluisje bij uw woning, zodat de zorgmedewerkers van Warande in geval van nood, uw woning kunnen betreden. Aan de professionele alarmopvolging zijn extra abonnementskosten verbonden.

Sociale alarmopvolging
U geeft zelf contactpersonen op die gebeld worden als u alarmeert. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of buurman. U zorgt dat zij een sleutel van uw huis hebben. Zij kunnen dan bij u naar binnen als er een melding van de centrale is. Wilt u zich aanmelden voor alarmering met opvolging door eigen contactpersonen? Klik dan op de onderstaande link. U komt dan bij het aanmeldingsformulier van FocusCura. Hierop staan ook de kosten vermeld. Het is ook mogelijk om een sleutelkluis te huren, dit kunt u ook op het formulier aangeven.

Professionele alarmopvolging
Als u kiest voor professionele alarmopvolging, neemt de zorgcentrale contact op met de zorgmedewerkers van Warande. Een zorgmedewerkers van Warande komt dan bij u langs voor de nodige hulp. FocusCura plaatst een sleutelkluisje bij uw woning, zodat de zorgmedewerkers van Warande in geval van nood, uw woning kunnen betreden. Aan de professionele alarmopvolging zijn extra abonnementskosten verbonden. De centrale neemt in dat geval contact op met een zorgmedewerker van Warande die bij u langs komt voor de nodige hulp.

Als u zich wilt aanmelden voor sociale alarmopvolging of professionele alarmopvolging, klikt u op de bijgaande link om u digitaal aan te melden (let op u verlaat de website van Warande en gaat naar het formulier van FocusCura). Klik hier om u aan te melden.

Voor meer informatie over personenalarmering kunt u contact opnemen met Miranda Padding, wijkzorg Netwerkondersteuner.
Miranda is bereikbaar op werkdagen (behalve woensdag) via
T 030 – 636 31 00 of  06 – 570 89 735 via
m.padding@warandeweb.nl

Wilt u een verandering doorgeven? Dan kunt u contact opnemen met FocusCura via telefoonnummer: 030 – 692 70 50.

U kunt uw abonnement alarmering opzeggen bij FocusCura door één telefoontje naar 030 – 692 70 50 of het sturen van een e-mail naar service@focuscura.nl.

De algemene voorwaarden voor professionele alarmopvolging zijn hier op van toepassing. Algemene voorwaarden professionele alarmopvolging Warande (let op dit document opent in PDF in een nieuw venster).

Voor meer informatie over personenalarmering kunt u contact opnemen met Miranda Padding, wijkzorg Netwerkondersteuner.
Miranda is bereikbaar op werkdagen (behalve woensdag) via
T 030 – 636 31 00 of  06 – 570 89 735
of via M m.padding@warandeweb.nl

Heeft u
nog vragen?