Personenalarmering

Hollandsspoor 1, 3994 VT Houten
T 030 – 636 31 00

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar wat als er iets gebeurt? Dan heeft u met de alarmopvolging (personenalarmering) van Warande altijd hulp binnen handbereik. Als u acuut zorg nodig heeft, kunt u – of uw partner – via een speciale lijn telefonisch contact opnemen met Warande.

Via deze dienst krijgt u hulp gestuurd als dat nodig is of, als het nodig is, regelen wij opname in één van de locaties van Warande.

Per oproep krijgt u maximaal 2 uur zorg aan huis geboden.

Meer weten over

Momenteel bieden wij alarmopvolging (personenalarmering) alleen aan in Houten.

Als er medische redenen zijn voor alarmopvolging (personenalarmering) dan vergoedt uw zorgverzekeraar mogelijk een deel van de kosten. U moet een verklaring van uw huisarts hebben, waarin staat dat u alarmopvolging (personenalarmering) nodig heeft. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Soms kunt u via de gemeente een aansluiting krijgen op de alarmopvolging (personenalarmering). Dat kan alleen als u om sociale redenen een alarm nodig heeft. U voelt zich bijvoorbeeld thuis niet veilig. En u heeft geen mensen in de buurt die u kunt waarschuwen als er iets mis is. U kunt met de gemeente overleggen wat voor u mogelijk is. Niet alle gemeenten vergoeden alarmopvolging (personenalarmering).

Geen vergoeding voor alarmopvolging (personenalarmering)
Als de zorgverzekeraar of de gemeente de alarmopvolging (personenalarmering) niet vergoedt, kunt u het zelf aanschaffen. De kosten komen dan voor uw rekening.

Voor meer informatie over personenalarmering kunt u contact opnemen met Miranda Padding, wijkzorg Netwerkondersteuner.

Miranda is bereikbaar op werkdagen via
T 030 – 636 31 00 of  06 – 570 89 735 via
m.padding@warandeweb.nl

Heeft u
nog vragen?

Veelgestelde vragen