Psychologie

Psychologie
Hulp bij psychische klachten

Ouder worden gaat niet altijd probleemloos. Afhankelijkheid, een (gedwongen) verhuizing, verlies van dierbaren, vergeetachtigheid zijn enkele voorbeelden waardoor u zich minder prettig kunt voelen.

De gezondheidszorgpsychologen (gz-psychologen) van Warande zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. Zij zijn bij uitstek bekend met de psychische problemen die samenhangen met het ouder worden en kunnen u hierin begeleiden of behandelen.

Wanneer kunnen wij iets voor u betekenen?
Wij kunnen u helpen bij psychische klachten. Daarbij kunt u denken aan:

  • Gevoelens van depressiviteit en somberheid
  • Angsten
  • Medisch onverklaarde lichamelijke klachten
  • Verwerkingsproblemen (bijvoorbeeld door het ouder worden, ziekte, verhuizing of verlies van een naaste)
  • Relatieproblemen (bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte zoals dementie of CVA)
  • Gevoelens van eenzaamheid
  • Geheugenproblemen
  • Gevoel van overbelasting door de zorg voor een partner of familielid met bijvoorbeeld dementie, CVA of de ziekte van Parkinson

Hoe werkt een psycholoog van Warande?
De psychologen werken in overleg met de huisarts. Zij kunnen bij u thuis langskomen, of u kunt naar Sociëteit De Boulevard komen voor een gesprek. Wij stellen samen met u de doelen op voor uw behandeling die in een behandelplan worden verwerkt. Een gesprek duurt ongeveer drie kwartier. Soms gebeurt het dat een psycholoog aangeeft dat het beter is als u door een andere hulpverlener wordt geholpen, bijvoorbeeld door iemand van de gespecialiseerde GGZ. Na afloop van de behandeling maken wij een kort verslag voor de verwijzer, uiteraard alleen met uw toestemming.

Contact

 

Meer informatie

Voor een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen met de psychologen van Warande via de e-mail, of u kunt telefonisch contact opnemen op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur met het Warande Adviescentrum voor Cliënten via
T 030 - 693 80 58

'Het verlies van mijn vrouw heeft een plek gekregen'