Met elkaar krijgen we dit voor elkaar!

Wij Warande gaan voor vertrouwde gezichten, vaste teams en doen het samen. Wij vormen met elkaar een gemeenschap waarin iedereen van betekenis is. Wij zetten ons in voor ouderen, hun naasten, vrijwilligers en collega’s. Wij hebben regie over ons eigen leven, horen erbij en halen voldoening uit wat wij doen.

Hieronder vind je ontbijtideeën met de granola en gezonde en makkelijke pastasalades (met dank aan onze eigen diëtisten, die dit hebben samengesteld voor jou!). De pastasalades kun je natuurlijk in de lunchpot doen!

Voor de salades geldt: 💡Maak de salade de avond van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Ingrediënten

  • 40 g havermout
  • 200 ml (plantaardige) melk of water
  • 1/2 appel, in blokjes
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el Yespers Granola Appel & Rozijn
  • 1 tl notenpasta (bijvoorbeeld amandelpasta)

Bereiding

  1. Kook de havermout met de melk/water en appelblokjes tot een romige pap.
  2. Voeg kaneel toe en roer goed door.
  3. Schep in een kom, strooi de granola erover en top af met notenpasta.

Ingrediënten

  • 1 banaan (bevroren voor extra romigheid)
  • ½ appel
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1 el lijnzaad of chiazaad
  • 30 g Yespers Granola Appel & Rozijn

Bereiding

  1. Blend de banaan, appel, melk en lijnzaad tot een dikke smoothie.
  2. Giet in een kom en strooi de granola erover.
  3. Voeg eventueel extra toppings toe zoals noten of extra fruit.
Ingrediënten

  • 150 g (plantaardige) kwark of yoghurt
  • 30 g Yespers Granola Appel & Rozijn
  • 1 el gehakte noten (bijv. walnoten of amandelen)
  • 1 tl chiazaad of hennepzaad
  • 1 tl honing of ahornsiroop (optioneel)

Bereiding

  1. Schep de helft van de yoghurt in een glas of kom.
  2. Voeg een laagje granola toe.
  3. Herhaal met de rest van de yoghurt en granola.
  4. Strooi de noten en zaden erover en voeg eventueel een drizzle honing toe.
💡 Maak de salade de avond van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Ingrediënten (2 porties)

  • 100 g volkoren pasta
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 50 g feta (of plantaardige vervanger), verkruimeld
  • 30 g zwarte olijven, in plakjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking, spoel af met koud water en laat afkoelen.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom.
  3. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, oregano, peper en zout.
💡 Maak de salade de avond van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Ingrediënten (2 porties)

  • 100 g volkoren pasta
  • 100 g gerookte kipfilet, in reepjes
  • ½ avocado, in blokjes
  • 50 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 el (zelfgemaakte/groene) pesto
  • 1 el pijnboompitten
  • Handje rucola
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de pasta, spoel af met koud water en laat afkoelen.
  2. Meng de pasta met pesto, kip, avocado en tomaatjes.
  3. Strooi de pijnboompitten en rucola eroverheen.
💡 Maak de salade de avond van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Ingrediënten (2 porties)

  • 100 g volkoren pasta
  • 1 blikje tonijn in water, uitgelekt
  • ½ rode ui, fijngesneden
  • ½ paprika, in blokjes
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de pasta en laat afkoelen.
  2. Meng de tonijn met yoghurt, mosterd, citroensap, peper en zout.
  3. Voeg de pasta, ui en paprika toe en meng goed door.
💡 Maak de salade de avond van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Ingrediënten (2 porties)

  • 100 g volkoren pasta
  • ½ courgette, in blokjes
  • 50 g zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1 handje spinazie
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl balsamicoazijn
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de pasta en laat afkoelen.
  2. Rooster de courgette kort in een pan.
  3. Meng de pasta met de courgette, spinazie en zongedroogde tomaten.
  4. Besprenkel met olijfolie, balsamicoazijn en voeg pijnboompitten toe.