Ruimte voor Cultuur en Welzijn geopend op Leendert Meeshuis, afdeling Fazant: De Geluksvogel

Creativiteit heeft ruimte nodig! En die hebben we nu. De nieuwe ruimte voor Cultuur en Welzijn is met een feestelijke opening in gebruik genomen. En feestelijk was het!
Het is een heugelijke gebeurtenis waar we lang op hebben gewacht, dus daar hoort iets ceremonieels bij. Op een middag verzamelden bewoners, collega’s en vrijwilligers zich in de gang bij de nieuwe ruimte voor een dichte deur, versierd met ballonnen en een groot lint.
Na een welkom en wat openingswoorden, werd al snel overgaan tot het officiële moment. De bewoonster die het langst bij ons in huis woont, had de eer om met een gouden schaar het knalblauwe lint door te knippen. Het glanzende groene doek werd naar beneden getrokken en de naam van de kamer te onthuld: De Geluksvogel. Onder luid applaus ging de deur open en tegelijkertijd kwam de welluidende muziek van miniorgel ‘het pineutje’ om de hoek.

In een gezellig tumult betraden de bewoners de kamer: iedereen zocht een plekje, rond de tafel of in de zithoek op de bank. Het pineutje begon op volle toeren liedjes van weleer te spelen. Al snel zat de stemming er goed in: er werd meegezongen en meegeklapt. Oud Hollandse kaas, worst en bitterballen werden in volle vaart rond gedeeld en ontvangen met een grote glimlach. Naast de bitterballen, deelden we narcissen uit in het hele huis, om mensen van het nieuwe begin mee te laten genieten. Op het hoogtepunt van het feest werd er gedanst en uiteindelijk ontstond zelfs een kleine polonaise! Het leek wel Carnaval… Er was een uitbundige stemming: bewoners ervoeren het echt als een feestje. Na het slotlied ‘dit is het einde’, riep één van hen door de kamer: ‘Ik vind het echt geweldig dat jullie dit doen!’.

Zo hebben we de nieuwe ruimte goed ingewijd. Hier kunnen we elkaar opzoeken, alsof het een soort atelier of werkruimte is van ons huis. We kunnen elkaar opzoeken om samen ‘lekker bezig’ te zijn.
Er is een vogelnaam voor deze ruimte bedacht. We hebben al afdelingen als Patrijs, Fazant, Lijster. De nieuwe naam is een beetje een vreemde vogel, maar dat past wel bij ons: ‘De Geluksvogel’. We hopen namelijk dat mensen, als ze in de ruimte zijn, even uit het alledaagse leven gehaald worden en een klein stukje ‘geluk’ ervaren.