Logopedist aan het oefenen met cliënt

‘‘Door de logopedist heb ik weer geleerd om te lezen.
Ze zijn betrokken en geven goede adviezen om zelf aan de slag te gaan.’’

Logopedie

In het dagelijks leven communiceren we de hele dag door. Zo voeren we gesprekken, bellen we elkaar, of sturen we een appje of e-mailtje.

Wanneer dit moeite kost, heeft dit een groot effect op uzelf en uw omgeving. Onze betrokken logopedisten helpen u hier graag mee. We behandelen en begeleiden volwassenen die een hulpvraag hebben op het gebied van communicatie en/of slikken. Bij diverse ziekten of (hersen)aandoeningen kunnen er problemen zijn met spraak, taal, stem, gehoor of slikken.

De logopedisten van Warande zijn gespecialiseerd in afasie (afasietherapeut), het stretchen van de spieren van het strottenhoofd (MFL; manuele facilitatie van de larynx), communicatie bij beginnende dementie en de ziekte van Parkinson. We werken nauw samen met andere specialisten.

Meer weten over

Als u problemen heeft bij het slikken of met praten, dan kunnen wij u hiermee helpen.
U kunt bij onze logopedisten terecht als u:

  • Moeite heeft met spreken en begrijpen
  • Slecht hoort
  • Verminderde eetlust heeft
  • Slikklachten heeft (hoesten)
  • Eten in de mond houdt

Onze logopedisten zijn gespecialiseerd in de behandeling van ouderen met aandoeningen van het zenuwstelsel. Wij zijn als afasietherapeut ook werkzaam en aangesloten bij ParkinsonNet. Klik hier voor meer informatie over ParkinsonNet (let op de website opent zich in een nieuw venster). In ons behandelcentrum werken wij nauw samen met andere specialisten van het behandelcentrum.

In overleg met de specialist ouderengeneeskunde wordt de logopedist ingezet. De rapportage van de behandelingen wordt bijgehouden in het ECD (Elektronisch Cliëntendossier).

Voor bewoners van Warande met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) is logopedie onderdeel van de zorg en behandeling die zij krijgen. Wij berekenen hiervoor dus geen extra kosten.

Wij behandelen u in de vestiging waar u woont.

Onze logopedisten

Anna Lina Spittka
Esther Hessel
Hanneke Everts
Manja van Deursen
Sifra van Wijnen