Ergotherapeut met cliënt en driewielerfiets

‘‘Door de ergotherapeut kan ik weer doen wat voor mij belangrijk is! Ik app nu weer met mijn kinderen en kan zelfstandig met de scootmobiel naar de supermarkt.’’

Ergotherapie

Bij Warande werken ergotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van volwassenen met uiteenlopende aandoeningen en beperkingen. Wij helpen u bij praktische problemen in het dagelijks leven. Samen met u streven wij er naar dat u optimaal functioneert in uw eigen omgeving. Wij werken nauw samen met andere disciplines. Wij nemen deel in het Mobiel Geriatrisch Team (MGT) en zijn aangesloten bij ParkinsonNet (klik hier voor de website van ParkinsonNet. Let op deze pagina opent in een nieuw scherm).

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in

  • Edomah (Ergotherapie bij de ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis)
  • Cognitieve revalidatie
  • Sensorische integratie
  • Training scootmobiels en driewielfiets

Ergotherapie aan huis is beschikbaar in de gemeenten Zeist, Driebergen, De Bilt en Bunnik.

Meer weten over

Wij helpen en begeleiden u bij problemen met praktische alledaagse handelingen. U heeft bijvoorbeeld moeite met:

  • boodschappen doen, een maaltijd bereiden, een douche nemen, uit de stoel opstaan, tuinieren of telefoneren
  • het invullen van de dag als gevolg van ziekte
  • het verdelen van uw energie over de dag
  • in en uit bed komen of omdraaien

Maar wij kunnen u ook helpen bij de volgende zaken:

  • u heeft thuis hulpmiddelen en/of aanpassingen nodig
  • uw partner heeft beginnende dementie en u heeft problemen bij zijn/haar verzorging en begeleiding

Wij komen als ergotherapeuten bij u thuis. Wij starten met een gesprek waarbij wij nagaan wat voor u belangrijk is in het dagelijkse leven. Daarna stellen wij samen met u de behandeldoelen op, afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Na afloop van de behandeling maken wij een verslag voor de verwijzer, uiteraard alleen met uw toestemming. De ergotherapeuten werken op consult van de huisarts of de specialist. Wij zijn ook direct toegankelijk, dat wil zeggen dat u zonder tussenkomst van de huisarts contact met ons kunt opnemen. Er vindt dan eerst een screeninggesprek plaats.

Vergoeding voor behandeling door een ergotherapeut valt onder de basisverzekering. Er wordt maximaal 10 uur per jaar vergoed, en sommige aanvullende verzekeringen bieden extra uren. Uw rekening wordt direct verzonden aan uw zorgverzekeraar. Houdt u wel rekening met de wettelijk verplichte eigen bijdrage. Ook kunt u aanvullend uren bij Warande afnemen. De kosten hiervoor betaalt u zelf. De zorgverzekeraar vergoedt te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken niet. Mocht dat gebeuren, dan brengen wij de kosten bij u in rekening.

In de meeste gevallen behandelen wij bij u thuis. Daarnaast vinden de observatielessen voor scootmobiel en/of driewielfiets plaats in locatie Bovenwegen (Zeist).

Voor meer informatie over onze dienstverlening of voor het maken van een afspraak neemt u contact op met onze afdeling.

T 030 – 693 80 58
Klik hier om de ergotherapeuten te mailen.

De huisarts of specialist kan ons ook inschakelen via zorgdomein.

Gemaakte afspraken kunnen 24 uur van tevoren afgezegd worden via mail of telefoon. Wij brengen kosten in rekening wanneer de afmelding niet binnen 24 uur bij ons bekend is.

T 030 – 636 31 00
Klik hier om de ergotherapeuten te mailen.

Onze ergotherapeuten

Annemiek Rozendaal
Ilse Nijenhuis
Joke Becking
Katrijn Ameel
Serah Bruns