Psycholoog in gesprek met cliënt

‘‘Mijn angstklachten zijn niet verdwenen, maar het maakt een groot verschil dat ik er nu grip op heb.’’

Psychologie

Psychologie houdt zich bezig met het emotioneel welbevinden en het gedrag van mensen. De GZ-psychologen van Warande zijn gespecialiseerd in de behandeling van psychische klachten die voor kunnen komen bij het ouder worden. We behandelen individueel, maar als het nodig is, zoeken wij een nauwe samenwerking met andere disciplines (onder andere logopedist, arts, diëtist, ergo- en fysiotherapeut). Wij maken deel uit van het Mobiel Geriatrisch Team (MGT). Tijdens het eerste gesprek (intake) onderzoekt een GZ-psycholoog of specialist ouderengeneeskunde samen met u welke zorg passend is.

Meer weten over

Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van verschillende klachten zoals:

  • Gevoelens van depressiviteit en somberheid
  • Angsten
  • Medisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten
  • Verwerkingsproblemen (bijvoorbeeld door het ouder worden, ziekte, verhuizing of verlies van een naaste)
  • Relatieproblemen (bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte zoals dementie of CVA)
  • Geheugenproblemen
  • Gevoel van overbelasting door de zorg voor een partner of familielid met bijvoorbeeld dementie, CVA of de ziekte van Parkinson
  • Een aantal van onze GZ-psychologen zijn aangesloten bij ParkinsonNet (klik hier voor de website ParkinsonNet. Let op deze pagina opent in een nieuw venster)

Wij werken uitsluitend op verwijzing van een huisarts of specialist.

Wij starten met een persoonlijk gesprek. Hierin bespreken wij samen met u waar u tegen aan loopt. Dit gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Aan de hand hiervan stellen wij een persoonlijk advies op en een behandelplan. Hierna start de begeleiding. Aan het einde van uw behandeling maakt de psycholoog een verslag voor uw (huis)arts, uiteraard alleen met uw toestemming.

Wij werken op basis van de zogenoemde GZSP financiering. De behandeling wordt vergoed vanuit uw verzekering na aftrek van uw eigen risico.

Wij werken vanuit onze locaties Heerewegen, Bovenwegen (Zeist) en De Loericker Stee (Houten).  Het contact vindt in principe plaats in één van onze behandelruimtes. In sommige gevallen komen wij bij u thuis.

Voor meer informatie over onze dienstverlening of voor het maken van een afspraak neemt u contact op met onze afdeling.

T 030 – 693 80 58
Mail onze psychologen.

De huisarts of specialist kan ons ook inschakelen via zorgdomein.

Gemaakte afspraken kunnen 24 uur van tevoren afgezegd worden via mail of telefoon. Wij brengen kosten in rekening wanneer de afmelding niet binnen 24 uur bij ons bekend is.

T 030 – 636 31 00
Mail onze psychologen.

Onze psychologen

Edith Santing
Franka van der Laaken
Hiske Berendsen
Judith Arkesteijn
Maaike van Oort