Gelokt door de klank van een viool, puilt de Tuinzaal (van het Leendert Meeshuis in Bilthoven) zowat uit op vrijdagmiddag. De koorkring is begonnen. Samen met vrijwilligers Ineke en Ralf verzorgt Mieke, muziektherapeut, dit zangerig samenzijn.

Een kleine impressie: we beginnen met een welkomstlied. Mieke begeleidt dit met de lier. Elke bewoner komt aan bod: Mieke kent elke bewoner en zingt diens voornaam in het lied. Ineke zingt mee en gaat de kring rond om iedereen om de beurt, met een lichte buiging, te begroeten.

Bij een lied over de aarde maken we allen de bewegingen die daarbij horen. Het water wiegt heen en weer: alle armen doen dit ook en drukken hierbij de golven uit. Moeder aarde opent verwelkomend haar armen en sluit ze weer: wij dus ook, op het ritme van het lied. In een volgend lied maken we onze benen wakker, waarbij we zingen over de knieën en daar zacht op kloppen. Daarna roeien we een rivier op met een kano, waarbij een bewoner zich afvraagt welke peddelbeweging hij nou moet maken: de Canadese of de gewone? We doen ze allebei: roeien en peddelen, zodat ‘er niemand buiten de boot valt’. We houden het goed vol: in vol ornaat klinkt daarna een behoorlijk aantal liedjes van vroeger, aangedragen door de aanwezigen. Zelfs in kano…eh…canon!

Iedereen zingt mee op zijn eigen manier, van binnen of van buiten, al was het maar door de bewegingen mee te doen. Zo worden we ons zingend en bewegend even bewuster van onszelf en elkaar.

Hou jij ook van zingen? Voor de vrijdagochtend zoeken we nog een vrijwilliger die houdt van zingen en trommelen! Neem contact op met Folkert of Marije, via T 06-06 18 68 81 90 of  m.goos@warandeweb.nl.