Dinsdagmiddag (21 mei) was het zover! Eva, Joyce, Annemieke, Nanda en William presenteerden het kookboekje ‘Samen koken’ tijdens een heerlijke lunch in het restaurant van Heerewegen. Nanda, William en Malika maakten diverse gerechten uit het boekje, met ook wat extra’s. Allemaal vegetarisch en overheerlijk!

Van idee naar uitvoering
Na een geslaagde familie-avond vorig jaar op afdeling Heidestein met een vegetarische proeverij ontstond het idee voor het kookboekje. Op de afdeling koken we minimaal 1 dag in de week vers. Dat is dan ook vegetarisch. En het bevalt goed, zowel bij medewerkers, als bij bewoners. Bewoners helpen mee met bijvoorbeeld het snijden van de groenten. Het koken op de afdeling zorgt ervoor dat bewoners beter eten, ze ruiken het eten tijdens het koken, wat helpt met de eetlust.

Voordelen vers koken
De voordelen van het vers koken zijn onder andere:

  • Kostenbesparing
  • Bewoners hebben minder tot geen drinkvoeding/bijvoeding meer nodig
  • Bewoners eten beter
  • Je kunt beter inspelen op waar de bewoners zin in hebben om die dag te eten

Keukenapparatuur
De afdelingen in Heerewegen dienden de afgelopen tijd hun wensen voor apparatuur en gisteren werden de inductieplaatjes, keukenmachines et cetera uitgereikt aan de afdelingen. Samen met het kookboekje om ideeën op te doen. Vanaf nu gaan alle afdelingen eenmaal per week vers koken. Dit kan met behulp van de mobiele keuken. Er zijn twee mobiele keukens op Heerewegen.

Kookboekje
Het kookboekje ‘samen koken’ vindt u hier.