Valckenhof

Stichting Valckenhof in Zeist beheert 23 huurwoningen. De woningen zijn bestemd voor mensen met een binding met De Christengemeenschap en/of antroposofie. De woningen staan in de rustige wijk aan de Burgemeester Korthals Alteslaan. Valckenhof is een aantrekkelijke prettige woonplek dichtbij Huize Valckenbosch met de aangrenzende Dieptetuin en de Rafaelkerk van De Christengemeenschap.

Meer weten over

De bewoners kunnen tegen betaling gebruik maken van diensten van Huize Valckenbosch, zoals de maaltijdvoorziening, deelname aan culturele activiteiten en studiebijeenkomsten, gebruik van de bibliotheek, vieren van de jaarfeesten en deelname aan religieuze vieringen.

Bouwkundig
De woningen zijn bouwkundig ontworpen volgens principes van de organische architectuur.

Maten
De woningen hebben een woonoppervlakte van circa 46m2, de indeling verschilt per woning. Gemiddelde maten: woonkamer 23m2, slaapkamer 12,5m2, keuken 7m2, badkamer/douche 3,5m2. Alle woningen hebben een tuin vanaf circa 50m2. Binnen de woning is één inpandige berging.

Huurprijzen
De huurprijs is afhankelijk van het puntensysteem huurwoningen.

Huurstatus
Bij de start in 184 is door de eerste groep bewoners een bijdrage gegeven aan de financiering van het initiatief. Dit gebeurde in 1984 middels afgifte aan de bewoners van een notarieel vastgelegd zogeheten woonrecht. In 2007 beëindigde de historische gegroeide complexiteit met woonrechten. Sindsdien is voor de eenvoud en duidelijkheid, de huurstatus van de woningen bevestigd. Aanmelding kan bij het secretariaat van de stichting. Een wachtlijst van gegadigden vormt de basis voor plaatsing.

Zodra er een woning beschikbaar komt, worden per woning de eerste drie wachtenden van de wachtlijst uitgenodigd. Degene die het langst ingeschreven staat, is nummer 1 enzovoorts. Indien u een voorkeurskeuze heeft opgegeven (bijvoorbeeld begane grond), dan wordt u alleen benaderd als deze keuze vrijkomt. Interne verhuizingen hebben voorrang op de wachtlijst, uitgezonderd van de 3-kamerappartementen. Als u twee keer een woning afwijst, dan komt u onderaan de wachtlijst te staan.

Landelijk is er een tekort aan sociale huurwoningen. Daardoor kan de toewijzing langer duren dan 1 jaar.

Voor meer informatie over huren bij Stichting Valckenhof kunt u mailen naar kraaybeek@warandeweb.nl.

Als u zich wilt inschrijven, klik dan op het inschrijfformulier: Inschrijfformulier Valckenhof (Let op dit document is een invulbaar PDF en opent zich in een nieuw venster.)

Heeft u
nog vragen?