Woonoord Kraaijbeek

Woonoord Kraaijbeek heeft een eigen landgoedterrein aan de Hoofdstraat in Driebergen. Kraaijbeek heeft een natuurlijke, parkachtige uitstraling, samen met het naastgelegen Landgoed Kraaybeekerhof en het bosgebied met waterlopen en vijvers van Beukenstein. Er zijn 79 zelfstandige huurwoningen en een ruime zaal voor gemeenschappelijke activiteiten. Er stopt een regionale bus vlakbij het woonoord.

Meer weten over

Voor de identiteit van Kraaijbeek wordt aansluiting gezocht bij de antroposofie. Sociale, inhoudelijke en culturele activiteiten die de bewoners met elkaar organiseren zijn daar mede door geïnspireerd. Ook worden er concerten georganiseerd. Er vinden verschillende activiteiten plaats van de plaatselijke ledengroep van de Antroposofische Vereniging in Kraaijbeek.

In de jaarcyclus zoeken we verbondenheid met de natuur en met de seizoenen. Er is ruimte om de Christelijke feestdagen te vieren. Invulling van de identiteit vindt plaats in een klimaat van openheid, vrijheid en ruimte.

De mensen die in Kraaijbeek wonen, genieten van het parklandschap. Natuur, ecologie en duurzaam beheer zijn waarden die bij het wonen in Kraaijbeek betekenis krijgen.

Bouwkundig
Soort appartement: galerijflat
Bouwjaar: 1977
Ligging: in park, als deel van uitgebreider landgoed
Aantal kamers: 2 (3)
Aantal badkamers: 1
Aantal verdiepingen: 1
Isolatie: dubbelglas
Verwarming: blokverwarming
Warm water: elektrische boiler
Koken: elektrisch
Buiten: balkon en/of terras
Garage: geen garage
Lift: ja

Indeling
Hal met meterkast. Royale woonkamer met toegang tot terras/balkon over de volle breedte van het appartement. Slaapkamer met inbouwkast en kastenwand. Badkamer: wastafel, douche en toilet. Keukentje. Berging in souterrain circa 6m2.

Maten
Tweekamerflats (aantal 71): bruto oppervlakte circa 56m2, woonruimte circa 26m2, slaapkamer circa 12m2
Driekamerflats (aantal 8): bruto oppervlakte circa 67m2, woonruimte circa 26m2, slaapkamer circa 12m2, extra kamer circa 11m2

De appartementen van Kraaijbeek zijn bestemd voor zelfstandig wonende 55-plussers. Voor de identiteit van Kraaijbeek wordt aansluiting gezocht bij de impuls van de antroposofie. De sociale, inhoudelijke en culturele activiteiten zijn daar mede door geïnspireerd. Enkele uren per week heeft Kraaijbeek haar kantoor geopend voor informatie. Kraaijbeek is geen serviceflat of verzorgingshuis.

Er staan een aantal voorzieningen ter beschikking, zoals een wasserette met was- en droogmachines. Voor gasten is een tweepersoons logeerkamer te reserveren. Kraaijbeek heeft gratis parkeergelegenheid voor haar bewoners. Ook is er een huisbibliotheek en een grote zaal voor gezamenlijke activiteiten en activiteiten die u zelf wenst te organiseren, dit laatste in overleg met de medewerker van Warande.

Bewoners die een personenalarmeringssysteem wensen, regelen dit zelfstandig met een thuiszorgorganisatie.

Woonoord Kraaijbeek heeft een bewonersvereniging. Deze overlegt bij gezamenlijke woonzaken namens de bewoners met het bestuur van Warande. Daarnaast organiseert ze culturele en sociale activiteiten, zoals theeconcerten, jaarfeestvieringen, koffieochtenden en lezingen. Tenslotte coördineert de vereniging in samenwerking met de beheerder creatieve en educatieve activiteiten, zoals schilderen en tekenen, bewegen voor ouderen en euritmie.

U kunt de bewonersvereniging bereiken via:
Bewonersvereniging Woonoord Kraaijbeek
Kraaijbeek 24
3971 LG Driebergen-Rijsenburg
T 06 – 206 81 682
M samen.kraaijbeek@gmail.com

Zodra er een woning beschikbaar komt, worden per woning de eerste drie wachtenden van de wachtlijst uitgenodigd. Degene die het langst ingeschreven staat, is nummer 1 enzovoorts. Indien u een voorkeurskeuze heeft opgegeven (bijvoorbeeld begane grond), dan wordt u alleen benaderd als deze keuze vrijkomt. Interne verhuizingen hebben voorrang op de wachtlijst, uitgezonderd van de 3-kamerappartementen. Als u twee keer een woning afwijst, dan komt u onderaan de wachtlijst te staan.

Landelijk is er een tekort aan sociale huurwoningen. Daardoor kan de toewijzing langer duren dan 1 jaar.

Voor meer informatie over huren bij Woonoord Kraaijbeek kunt u mailen naar kraaybeek@warandeweb.nl

Als u zich wilt inschrijven, klik dan op het inschrijfformulier: Inschrijfformulier Woonoord Kraaijbeek (Let op dit document is een invulbaar PDF en opent zich in een nieuw venster.)

Informatiebrochure Woonoord Kraaijbeek, informatie en leefregels voor bewoners (Let op dit is een PDF document en opent zich in een nieuw venster.)

Heeft u
nog vragen?