Heerewegen in Zeist

Arnhemse Bovenweg 80
3708 AH  Zeist
T 030 – 693 80 00

Snelle verhuizing mogelijk
(tussen 0 en 6 maanden)

Warande Heerewegen
Heerewegen is een verpleeghuis dat prettig wonen en persoonsgerichte zorg biedt aan mensen met geheugenproblemen.

Heerewegen biedt u de volgende mogelijkheden: wonen met zorg (langdurig verblijf) en tijdelijk verblijf (klik hier voor meer informatie over tijdelijk verblijf). In Heerewegen is ook hospice Heuvelrug gevestigd (klik hier voor de website van hospice Heuvelrug).

Heerewegen ligt met meerdere Warande vestigingen op de groene en bosrijke ‘Buitenplaats Heerewegen’.

Wachttijd
0 – 3 maanden voor ZP 5 en ZP 7 indien nodig art. 21 of RM, afdeling psychogeriatrie
6 – 9 maanden voor ZP 7 psychogeriatrie/psychiatrie (alleen Molenbosch Plus)

Zorgprofielen (zorgzwaartepakketten)
ZP 5 en ZP 7 artikel 21/RM, besloten afdeling psychogeriatrie, ZP 5 en ZP 7 indien nodig art. 21, open afdeling psychogeriatrie en ZP 7 psychogeriatrie/psychiatrie

Klik hier voor meer informatie over zorgprofielen.

Winkelcentrum
900 meter

Station (Driebergen – Zeist)
2 kilometer

Wifi
Gratis wifi via beperkt gastennetwerk, betaalde wifi voor uitgebreid bewonersnetwerk om bijvoorbeeld te videobellen

Meer weten over

Bij Heerewegen woont u in een eigen kamer met badkamer. In de kamer staat standaard een hoog/laagbed inclusief matras en een hang-legkast. Er is ruimte om persoonlijke dingen neer te zetten.

U kunt een telefoonaansluiting aanvragen. In het hele gebouw kunt u gebruik maken van gratis wifi.

Ons zorgteam biedt u de zorg die u nodig heeft zoveel als mogelijk op het moment dat u dit wilt. Zodra u bij ons komt wonen, krijgt u een eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV-er). Bij de EVV-er kunt u terecht met al uw vragen. Ook maakt zij, in overleg met u, afspraken rondom uw zorgvragen. Uw zorgverlening leggen wij vast in een digitaal zorgdossier. Via CarenZorgt kunt u meekijken in uw zorgdossier. Klik hier voor meer informatie over ons digitaal zorgdossier CarenZorgt.

Om uw gezondheid goed in de gaten te houden, staat er een team deskundigen van het behandelcentrum voor u klaar. Het dan bijvoorbeeld om:

  • Diëtist
  • Ergotherapeut
  • Fysiotherapeut

Klik hier voor meer informatie over de deskundigen van het behandelcentrum van Warande.

We organiseren dagelijks diverse activiteiten op de afdelingen. Daarnaast zijn er centrale activiteiten die plaatsvinden in de centrale ruimtes op de begane grond. U kunt dan denken aan: muziekoptredens, creatieve activiteiten, ballonvolleybal of bingo.

Ook zijn er binnen en buiten genoeg activiteiten die u zelf of met naasten kunt ondernemen. Enkele voorbeelden: op de begane grond kunt u een interactieve fietstocht door de steden van Nederland maken. Er is ook een duofiets met trapondersteuning. Hier kunt u met iemand leuke tochtjes in de omgeving mee maken. Er zijn op Buitenplaats Heerewegen diverse wandelroutes.

Enkele activiteiten die regelmatig plaatsvinden zijn: muziekactiviteiten, bloemschikken en schilderen.

Hier vindt u het weekprogramma met daarin de centrale activiteiten van Heerewegen (let op dit is een PDF-document en opent in een nieuw scherm).

Het is belangrijk dat cliënten tevreden zijn over hun verblijf en behandeling. Daarom horen de medewerkers en de cliëntenraden van de diverse vestigingen van Warande graag de mening van haar cliënten. Elke vestiging van Warande heeft een cliëntenraad (CR). De verschillende CR-en vertegenwoordigen de belangen van de cliënten van de verschillende vestigingen van Warande. De CR heeft overleg met de directeur zorg of manager zorg. De leden van de CR zijn cliënten en familieleden.

Daarnaast beschikt de cliëntenraad Heerewegen over een digitaal cliëntenplatform, u maakt dan geen deel uit van de cliëntenraad, maar geeft één keer per maand via een mail antwoord op 1 of meerdere vragen. Meedoen kost ongeveer 5 – 10 minuten per maand.

De Vrienden van Heerewegen behartigt de belangen van bewoners van Heerewegen. Het draait bij het behartigen van deze belangen om het in gang zetten van activiteiten die bijdragen aan een verbetering van de woon- en leefomstandigheden van alle bewoners, die niet uit de middelen van Stichting Warande, waaronder Heerewegen valt, kunnen worden gefinancierd. Wilt u meer informatie over de Vrienden van Heerewegen, klik hier (let op u gaat naar een andere pagina op de website).

Hier vindt u de laatste versie van de informatiebrochure voor bewoners en de folders voor Heerewegen. Let op de onderstaande brochures en folders zijn PDF-documenten en openen in een nieuw venster.
Informatiebrochure Heerewegen Langdurig verblijf juni 2024 (De blanco pagina’s zijn er tussenuit gehaald, daarom verspringt de paginanummering.)
Clientenraad Heerewegen februari 2024
Digitaal platform clientenraad Heerewegen februari 2024
Stichting Vrienden van Heerewegen december 2022

Meer informatie

Warande adviescentrum werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur.

‘‘Moeder zit hier op haar plek. Ze heeft het naar haar zin. De medewerkers gaan superleuk met haar om en zijn lief voor haar.’’

Heeft u
nog vragen?