Heerewegen in Zeist

Arnhemse Bovenweg 80
3708 AH  Zeist
T 030 – 693 80 00

Bekijk op kaart

Warande Heerewegen
Heerewegen is een wooncentrum dat prettig wonen en persoonsgerichte zorg (verpleeghuis zorg) biedt aan mensen met geheugenproblemen.

Heerewegen biedt u de volgende mogelijkheden: wonen met zorg (langdurig verblijf) en tijdelijk verblijf (klik hier voor meer informatie over tijdelijk verblijf). In Heerewegen is ook hospice Heuvelrug gevestigd (klik hier voor de website van hospice Heuvelrug).

Heerewegen is gevestigd met meerdere Warande vestigingen op de groene en bosrijke ‘Buitenplaats Heerewegen’. In Heerewegen heeft u een eigen kamer met badkamer. Uw kamer is standaard voorzien van (vinyl-)vloerbedekking, basisverlichting, een tv-aansluiting, een hang-legkast inclusief handdoeken, gordijnrails, overgordijnen en een hoog/laagbed inclusief matras, bedlinnen en dekens. Het zorgteam biedt u de zorg die u nodig heeft zoveel als mogelijk op het moment dat u dit wilt. Naast het zorgteam staat een team deskundigen van het behandelcentrum voor u klaar. Of het nu gaat om eten en drinken, beweging, spraak of hoe u zich voelt. Zij zijn gespecialiseerd in alle zaken die komen kijken bij het ouder worden.

In het restaurant op de begane grond kunt u, samen met uw gasten, genieten van een hapje en een drankje. Een bezoek aan de kapper kan ook op de begane grond bij de kapsalon. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er kappers aanwezig. Op de Buitenplaats Heerewegen zijn diverse wandelroutes. Zodra het weer het toelaat, kunt u lekker buiten op het terras zitten.

Dagelijks zijn er diverse activiteiten op de afdelingen. U kunt uiteraard ook deelnemen aan centrale activiteiten. Deze activiteiten zijn onder andere gericht op creativiteit, bewegen en muziek.

Wachttijd
3 – 5 maanden voor ZP 7 psychogeriatrie/psychiatrie (alleen Molenbosch Plus)
6 – 12 maanden voor ZP 5 en ZP 7 indien nodig art. 21 of RM, afdeling psychogeriatrie

Zorgprofielen (zorgzwaartepakketten)
ZP 5 en ZP 7 artikel 21/RM, besloten afdeling psychogeriatrie, met BOPZ psychogeriatrie, ZP 5 en ZP 7 indien nodig art. 21, open afdeling psychogeriatrie en ZP 7 psychogeriatrie/psychiatrie

Klik hier voor meer informatie over zorgprofielen.

Winkelcentrum
900 meter

Station
2 kilometer

Wifi
Gratis wifi via beperkt gastennetwerk, betaalde wifi voor uitgebreid bewonersnetwerk om bijvoorbeeld te videobellen

Meer weten over

Bij Heerewegen woont u in een kamer met (vinyl-)vloerbedekking, basisverlichting, een tv-aansluiting, een hang-legkast inclusief handdoeken, gordijnrails, overgordijnen en een hoog/laagbed inclusief matras, bedlinnen en dekens. U kunt de kamer verder naar wens inrichten. De maaltijden eet u in de huiskamer.

U kunt een telefoonaansluiting aanvragen. In het hele gebouw kunt u gebruik maken van gratis wifi.

Ons zorgteam biedt u de zorg die u nodig heeft zoveel als mogelijk op het moment dat u dit wilt. Zodra u bij ons komt wonen, krijgt u een eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV-er). Bij de EVV-er kunt u terecht met al uw vragen. Ook maakt zij, in overleg met u, afspraken rondom uw zorgvragen. Uw zorgverlening leggen wij vast in een digitaal zorgdossier. Via CarenZorgt kunt u meekijken in uw zorgdossier. Klik hier voor meer informatie over ons digitaal zorgdossier CarenZorgt.
Om uw gezondheid goed in de gaten te houden, staat er een team deskundigen voor u klaar. Het gaat om:

  • Diëtist
  • Ergotherapeut
  • Fysiotherapeut
  • Geestelijk verzorger
  • Logopedist
  • Maatschappelijk werker
  • Muziektherapeut
  • Pedicure
  • Psycholoog
  • Specialist ouderengeneeskunde

Klik hier voor meer informatie over het behandelcentrum van Warande.

We organiseren dagelijks diverse activiteiten op de afdelingen. Daarnaast zijn er centrale activiteiten die plaatsvinden in de centrale ruimtes op de begane grond. U kunt dan denken aan: muziekoptredens, creatieve activiteiten, ballonvolleybal of bingo.

Daarnaast zijn er binnen en buiten genoeg activiteiten die u zelf of met naasten kunt ondernemen. Enkele voorbeelden: op de begane grond kunt u een interactieve fietstocht door de steden van Nederland maken. Er is ook een duofiets met trapondersteuning. Hier kunt u met iemand leuke tochtjes in de omgeving mee maken. Ook zijn er op Buitenplaats Heerewegen diverse wandelroutes.

Enkele activiteiten die regelmatig plaatsvinden zijn: muziekactiviteiten, bloemschikken en schilderen.

Het is belangrijk dat cliënten tevreden zijn over hun verblijf en behandeling. Daarom horen de medewerkers en de cliëntenraden van de diverse vestigingen van Warande graag de mening van haar cliënten. Elke vestiging van Warande heeft een cliëntenraad (CR). De verschillende CR-en vertegenwoordigen de belangen van de cliënten van de verschillende vestigingen van Warande. De CR heeft overleg met de vestigingsmanager. De leden van de CR zijn cliënten en familieleden.

Meer weten over de cliëntenraad Heerewegen: Folder clientenraad Heerewegen (let op dit document (PDF) opent in een nieuw venster).
Daarnaast beschikt de cliëntenraad Heerewegen over een digitaal cliëntenplatform, u maakt dan geen deel uit van de cliëntenraad, maar geeft één keer per maand via een mail antwoord op 1 of meerdere vragen. Meedoen kost ongeveer 5 – 10 minuten per maand.  Meer weten over het digitaal cliëntenplatform: Digitaal platform Cliëntenraad Heerewegen (let op dit document (PDF) opent in een nieuw venster).

De Vrienden van Heerewegen behartigt de belangen van bewoners van Heerewegen. Het draait bij het behartigen van deze belangen om het in gang zetten van activiteiten die bijdragen aan een verbetering van de woon- en leefomstandigheden van alle bewoners, die niet uit de middelen van Stichting Warande, waaronder Heerewegen valt, kunnen worden gefinancierd. Wilt u meer informatie over de Vrienden van Heerewegen, klik hier (let op u gaat naar een andere pagina op de website).

Meer informatie

Warande adviescentrum werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur.

030 – 693 80 58

Downloads

Bekijk hier het informatieboekje. Let op dit document (PDF) opent in een nieuw venster informatieboekje Heerewegen februari 2021

‘‘Moeder zit hier op haar plekje. Ze heeft het naar haar zin. De medewerkers gaan superleuk met haar om en zijn lief voor haar.’’

Wilt u een kijkje nemen
op deze locatie?

Rondleiding aanvragen

Heeft u
nog vragen?

Veelgestelde vragen