Coronavirus (COVID-19)
Maatregelen binnen Warande (21 maart 2020)

Op last van het Ministerie van Volksgezondheid zijn de locaties van Warande tot nader bericht gesloten. Dit betekent dat alleen bewoners en medewerkers van een locatie toegang hebben tot het gebouw.   Bezoek is niet mogelijk. Daarmee verkleinen wij de kans dat bewoners besmet raken met het Corona virus.

​In geval van een terminale (stervens)fase is bezoek zeer beperkt mogelijk en altijd in overleg met de behandelend arts.

Onze medewerkers zetten zich met hart en ziel in om voor uw naaste te zorgen. Wij onderzoeken op dit moment of wij alternatieve manieren kunnen aanbieden om het contact tussen bewoners en naasten in stand te houden.

Wij realiseren ons dat dit besluit voor u en uw naaste ontzettend ingrijpend is. Zodra het mogelijk is, heffen we deze maatregel weer op.

Op welke wijze wij omgaan met praktische zaken, zoals de was of het aanleveren van persoonlijke spullen, krijgt u via de afdeling te horen.

 

Veel gestelde vragen over het sluiten van onze locaties
In de eerste plaats: we vinden het een dramatische, hartverscheurende  maatregel. Maar we moeten er alles aan doen om het coronavirus buiten onze deuren te houden en onze bewoners te beschermen. Daarom handhaven we het bezoekersverbod strikt. Ook al gaat het tegen ons gevoel van goede zorg en medemenselijkheid in.

Ik mag niet op bezoek komen bij mijn naaste. Hoe blijf ik toch op de hoogte over hoe het gaat?
U kunt het zorgdossier van uw naaste inzien via het digitale cliëntenportaal Caren Zorgt (www.carenzorgt.nl). Met een account van Caren Zorgt en een activatiecode van ons kunt u het zorgdossier bekijken. Een brief met persoonlijke activatiecode kunt u aanvragen bij de EVV’er van uw naaste.
Daarnaast kunt u uiteraard telefonisch contact opnemen met de afdeling. Dit kan het beste na 11.00 uur in verband met het verlenen van zorg aan onze bewoners.
Op elke afdeling is een iPad met Skype aanwezig om te kunnen videobellen. Medewerkers van de afdeling helpen bewoners bij het bellen. Als u hier gebruik van wilt maken, kunt u dat laten weten aan de medewerkers van de afdeling.

Ik mag niet op bezoek komen bij mijn naaste. Kan ik nog wel spullen afgeven of de was ophalen/wegbrengen?
Zeker kan dat. Persoonlijke was ophalen of brengen of iets afgeven voor uw naaste kan bij de buitendeur. U zet het daar neer en houdt afstand, zodat een medewerker het - met afstand - in ontvangst kan nemen.

Mijn naaste zit elke dag even buiten op het terras. Mag ik er bij gaan zitten?
We begrijpen dat dat verleidelijk is, maar dat is niet de bedoeling. Ook hier gelden de richtlijnen van de overheid. En ook dan is er nog steeds het risico dat u eventueel het coronavirus overdraagt op uw naaste. En hij of zij kan alle bewoners van de afdeling of het hele huis besmetten. Maar ook onze medewerkers.

Ik wil mijn vader of moeder ophalen voor een korte wandeling in de buurt. Kan dat?
Dat kan helaas niet. Dan is er nog steeds het risico dat u eventueel het coronavirus overdraagt op uw naaste. En hij of zij kan alle bewoners van de afdeling of het hele huis besmetten. Maar ook onze medewerkers.

Ik wil mijn vader of moeder ophalen voor een etentje bij mij thuis. Kan dat?
Dat kan helaas niet. Dan is er nog steeds het risico dat u eventueel het coronavirus overdraagt op uw naaste. En hij of zij kan alle bewoners van de afdeling of het hele huis besmetten. Maar ook onze medewerkers.

Kunt u geen uitzondering maken?
Nee, dat gaat helaas niet. Echt in uitzonderlijke situaties, gaan we hierover met naasten in gesprek. Bijvoorbeeld wanneer een bewoner op sterven ligt. Dit is altijd in overleg met een arts en een teamleider of vestigingsmanager.

Contact