Warande leidt verzorgend en verpleegkundig personeel op
Ruim 100 helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen in opleiding aan de slag

Dit schooljaar start een recordaantal leerlingen bij Warande, op verschillende niveaus. Deze ruim 100 leerlingen zijn helpenden, verzorgden en verpleegkundigen in opleiding. Het gaat om zeven leerlingen voor de opleiding Helpende zorg en welzijn (niveau 2), ruim 60 leerlingen voor de opleiding verzorgende (niveau 3) en bijna 40 leerlingen voor de opleiding tot verpleegkundige (niveau 4).

Voor Warande is het opleiden van personeel binnen de eigen organisatie één van de belangrijkste manieren om het huidige tekort aan verzorgenden en verpleegkundigen te verkleinen. Annemieke Schuur, manager Personeel en Organisatie: “We leiden leerlingen in eerste instantie op voor onze eigen organisatie, maar natuurlijk voor de hele branche. Ook kijken we naar omscholingsmogelijkheden voor eigen medewerkers naar een functie binnen de zorg. Onze groep leerlingen is een mooie mix van huidige medewerkers die om- of ‘op’-scholen, jonge instroom en van zogenoemde zij-instromers. Het is heel inspirerend om samen met MBO Utrecht te zorgen dat opleiding en praktijk zo goed mogelijk aansluiten.”

Warande zet de leerlingen in op verschillende afdelingen en vestigingen. Binnen hun opleiding rouleren zij van afdeling, waardoor zij breed opgeleid worden. Op alle afdelingen is praktische werkbegeleiding geregeld. Daarnaast zijn er twee praktijkopleiders die het hele leerproces van de leerling coördineren en de contacten met het opleidingsinstituut onderhouden. Warande werkt voor de opleidingen nauw samen met MBO Utrecht en ROC Midden Nederland.

Heb je interesse om aan de slag te gaan als leerling bij Warande? In januari starten de nieuwe opleidingen, de volgende vacatures staan nu open:
Verpleegkundige in opleiding niveau 4 regulier
Verpleegkundige in opleiding
Verzorgende IG in opleiding

Contact