Woonoord Kraaijbeek

 

Woonoord Kraaijbeek

Stichting Kraaijbeek heeft een eigen landgoedterrein aan de Hoofdstraat in Driebergen. Kraaijbeek heeft daarmee een natuurlijke, parkachtige uitstraling, tezamen met het naastgelegen Landgoed Kraaybeekerhof en het bosgebied met waterlopen en vijvers van Beukenstein. Er zijn 79 zelfstandige huurwoningen en een ruime zaal voor gemeenschappelijke activiteiten.

Het is een kwartier lopen naar de winkelstraat De Traay midden in het dorp Driebergen. Een regionale bus stopt voor de deur en het is twee haltes naar het station NS. U bent met de bus in circa een half uur in de binnenstad van Utrecht. Ook is het landgoed De Reehorst met haar diverse activiteiten goed bereikbaar.

Identiteit
Voor de identiteit van Kraaijbeek wordt aansluiting gezocht bij de impuls van de antroposofie en De Christengemeenschap. Sociale, inhoudelijke en culturele activiteiten die de bewoners met elkaar organiseren zijn daar mede door geïnspireerd. Ook worden er concerten georganiseerd. Verscheidene activiteiten van de plaatselijke ledengroep van de Antroposofische Vereniging vinden in Woonoord Kraaijbeek plaats.

In de jaarcyclus wordt verbondenheid gezocht met de natuur en met de seizoenen. Er is ruimte om de Christelijke feestdagen te vieren. Invulling van de identiteit vindt plaats in een klimaat van openheid, vrijheid en ruimte.

Mensen die in Kraaijbeek wonen, genieten van het parklandschap. Natuur, ecologie en duurzaam beheer zijn waarden die bij het wonen in Kraaijbeek betekenis krijgen.

Bewonersvereniging
Woonoord Kraaijbeek heeft een bewonersvereniging. Deze overlegt bij gezamenlijke woonzaken namens de bewoners met het bestuur. Daarnaast organiseert ze culturele en sociale activiteiten, zoals theeconcerten, jaarfeestvieringen, koffieochtenden en lezingen. Tenslotte coördineert de vereniging in samenwerking met de beheerder creatieve en educatieve activiteiten, zoals schilderen en tekenen, bewegen voor ouderen en euritmie.
 

U kunt de bewonersvereniging bereiken via:
Stichting Kraaijbeek
t.a.v. de bewonersvereniging
Kraaybeek 41, 3971 LH  Driebergen
T 0343 - 51 63 49
e-mail

Omgeving
Gunstig gelegen ten opzichte van winkels (1,5 kilometer), uitvalswegen (gelegen aan de N225: Utrecht-Zeist-Driebergen-Doorn-Leersum), aansluiting A-12 Utrecht-Arnhem (1 kilometer) en openbaar vervoer met verbindingen naar onder andere het centrum van Zeist en van Utrecht en NS-station Driebergen-Zeist (2 kilometer). Aan de tuin grenst een landelijk wandelgebied (landgoed, heidetuin en bospercelen). Door de tuinen van een aantal buitenplaatsen, waaronder die van Kraaijbeek, loopt een interessant wandelpad, het Kraaybeekpad. het is een wandeling van ongeveer anderhalf uur door de prachtige tuinen, parken, bos en heide in de onmiddellijke omgeving van Park Kraaijbeek.

Informatie wachtlijst voor Woonoord Kraaijbeek en Valckenhof
Zodra er een woning beschikbaar komt, worden per woning de eerste drie wachtenden van de wachtlijst uitgenodigd. Degene die het langst ingeschreven staat is nummer 1 enzovoorts. Indien u een voorkeurskeuze heeft opgegeven (bijvoorbeeld begane grond) dan wordt u alleen benaderd als deze keuze vrijkomt. Interne verhuizingen hebben voorrang op de wachtlijst, uitgezonderd van de 3-kamerappartementen. Indien u twee keer een woning afwijst, dan komt u onderaan de wachtlijst te staan.
Landelijk is er een tekort aan sociale huurwoningen, daardoor kan de toewijzing langer duren dan 1 jaar.

Contact

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de woningen, klik hier
Voor meer informatie over de voorzieningen en services, klik hier
Voor de algemene folder, klik hier

Indien u zich wilt inschrijven, vindt u hier het inschrijfformulier
 

Stichting Kraaijbeek
Kraaybeek 41
3971 LH  Driebergen
T 0343 - 51 63 49