Bovenwegen in Zeist

Heideweg 2
3708 AT Zeist
T 030 – 692 85 11

Bekijk op kaart

Warande Bovenwegen
Warande Bovenwegen is een wooncentrum dat prettig wonen en persoonsgerichte zorg biedt aan mensen met lichamelijke problemen en geheugenproblemen.

Bovenwegen biedt u de volgende mogelijkheden: wonen met zorg (langdurig verblijf), tijdelijk verblijf (klik hier voor meer informatie over tijdelijk verblijf), geriatrische revalidatie (klik hier voor meer informatie over geriatrische revalidatie), observatie- en diagnoseafdeling (klik hier voor meer informatie over screening en observatie) en dementiezorg. Daarnaast heeft Bovenwegen nog de afdeling Eva Mees, een afdeling op antroposofische grondslag.

Bovenwegen is gevestigd met meerdere Warande vestigingen op de groene en bosrijke ‘Buitenplaats Heerewegen’. In Bovenwegen heeft u een eigen kamer. Uw kamer is standaard voorzien van een bed, nachtkastje, linnenkast, linnengoed en gordijnen. Het zorgteam biedt u de zorg die u nodig heeft zoveel mogelijk op het moment dat u dit wilt. Naast het zorgteam staat een team deskundigen van het behandelcentrum voor u klaar. Of het nu gaat om eten en drinken, beweging, spraak of hoe u zich voelt. Zij zijn gespecialiseerd in alle zaken die komen kijken bij het ouder worden.

In Brasserie de Hoffelijkheid kunt u, samen met uw gasten, genieten van een hapje, drankje of een warme maaltijd. Ook is er wekelijks in de Brasserie een themadiner. Een bezoek aan de kapper kan op woensdagen. Op de Buitenplaats Heerewegen zijn diverse wandelroutes. Zodra het weer het toelaat, kunt u lekker buiten op het terras zitten.

Dagelijks zijn er diverse activiteiten op de afdelingen. U kunt uiteraard ook deelnemen aan centrale activiteiten. Deze activiteiten zijn onder andere gericht op creativiteit, bewegen en muziek.

Wachttijd
0 – 6 weken voor ZP 6, ZP 7 en ZP 8 (somatiek)
geen tot korte wachttijd voor Geriatrische Revalidatiezorg
2 – 4 weken voor ZP 9b en ELV hoogcomplex cognitieve screening, revalidatie en woonadvies
2 – 4 maanden voor ZP 5 en ZP 7 indien nodig artikel 21, open afdeling psychogeriatrie

Zorgprofielen (zorgzwaartepakketten)
ZP 5 en ZP 7 indien nodig artikel 21, open afdeling psychogeriatrie
ZP 6, ZP 7 en ZP 8 somatiek en ZP 9b

Klik hier voor meer informatie over zorgprofielen.

Winkelcentrum
950 meter

Station
2 kilometer

Wifi
Gratis wifi

Meer weten over

Bij Bovenwegen woont u in een kamer die voorzien is van een bed, nachtkastje, linnenkast, linnengoed en gordijnen. U kunt de kamer verder naar wens inrichten. Het ontbijt en de lunch eet u op de afdeling in de huiskamer. Het diner is in de Brasserie. Als u niet wilt eten in de Brasserie, dan kunt u ook in de huiskamer op uw afdeling eten.

Er is een aansluiting aanwezig voor televisie en telefonie. In het hele gebouw kunt u gebruik maken van gratis wifi.

Ons zorgteam biedt u de zorg die u nodig heeft zoveel als mogelijk op het moment dat u dat wilt. Zodra u bij ons komt wonen, krijgt u een eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV-er). Bij de EVV-er kunt u terecht met al uw vragen. Ook maakt zij, in overleg met u, afspraken rondom uw zorgvragen. Uw zorgverlening leggen we vast in een digitaal zorgdossier. Via CarenZorgt kunt u meekijken in uw zorgdossier. Klik hier voor meer informatie over ons digitaal zorgdossier CarenZorgt.
Om uw gezondheid goed in de gaten te houden, staat er een team deskundigen van het behandelcentrum voor u klaar. Het gaat om:

  • Diëtist
  • Ergotherapeut
  • Fysiotherapeut
  • Geestelijk verzorger
  • Logopedist
  • Maatschappelijk werker
  • Muziektherapeut
  • Pedicure
  • Psycholoog
  • Specialist ouderengeneeskunde

Klik hier voor meer informatie over het behandelcentrum van Warande.

We organiseren dagelijks diverse activiteiten op de afdelingen. Daarnaast zijn er centrale activiteiten die plaatsvinden in de centrale ruimtes op de begane grond. U kunt denken aan: muziekoptredens, lezingen en filmhuis.

Daarnaast zijn er binnen en buiten genoeg activiteiten die u zelf of met naasten kunt ondernemen. Enkele voorbeelden: op de afdelingen Corneille en Van Gogh kunt u een interactieve fietstocht door de steden van Nederland maken. Er is ook een rolstoelfiets met trapondersteuning. Hierbij kunt u in uw rolstoel blijven zitten. Hier kunt u met iemand leuke tochtjes in de omgeving mee maken. Ook zijn er op Buitenplaats Heerewegen diverse wandelroutes.

Enkele activiteiten die regelmatig plaatsvinden zijn ballonvolleybal, muziekactiviteiten, bloemschikken, schilderen en Tai Chi. De kinderen van kinderdagverblijf (een onderdeel van Warande) In de Rups komen regelmatig op bezoek bij de opa’s en oma’s. Er zijn dan diverse activiteiten, denk bijvoorbeeld aan zingen of voorlezen.

Het is belangrijk dat cliënten tevreden zijn over hun verblijf en behandeling. Daarom horen de medewerkers en de cliëntenraden van de diverse vestigingen van Warande graag de mening van haar cliënten. Elke vestiging van Warande heeft een cliëntenraad (CR). De verschillende CR-en vertegenwoordigen de belangen van de cliënten van de verschillende vestigingen van Warande. De CR heeft overleg met de vestigingsmanager. De leden van de CR zijn cliënten en familieleden.

Meer weten over de cliëntenraad Bovenwegen: Folder cliëntenraad Bovenwegen (let op dit document (PDF) opent in een nieuw venster).

De Vrienden Rondom Bovenwegen behartigt de belangen van bewoners van Bovenwegen. Het draait bij het behartigen van deze belangen om het in gang zetten van activiteiten die bijdragen aan een verbetering van de woon- en leefomstandigheden van alle bewoners, die niet uit de middelen van Stichting Warande, waaronder Bovenwegen valt, kunnen worden gefinancierd.

Vrienden Rondom Bovenwegen is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat u giften aan onze Stichting onder bepaalde voorwaarden kunt aftrekken van de Belasting. Kijk voor deze voorwaarden op de website van de Belastingdienst. Klik hier voor de website de Belastingdienst met de informatie over de ANBI.

Als ANBI instelling voldoen wij aan bij ministeriële regeling te stellen voorwaarden:

Naam
Vrienden Rondom Bovenwegen

RSIN nummer
815171729

Contactgegevens
Vrienden Rondom Bovenwegen
Secretariaat:
Heideweg 2, 3708 AT Zeist
T 030 – 692 85 11

Bestuurssamenstelling
de heer R.J.J.M. Wagenaar (voorzitter)
mevrouw A. de Boer (vice voorzitter)
de heer H.E. Ebbenhout (penningmeester)
mevrouw E. Kelly (secretaris)

Jaarverslag
Vrienden rondom Bovenwegen jaarrekening 2018

Meer informatie

Warande adviescentrum
werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur.

030 – 693 80 58

Downloads

Bekijk hier het informatieboekje. Let op dit document (PDF) opent in een nieuw venster

Informatieboekje bewoners Bovenwegen, juli 2020

‘‘Wat een geweldige mensen werken hier. Met liefde en zorg verzorgen zij de bewoners.’’

Wilt u een kijkje nemen
op deze locatie?

Rondleiding aanvragen

Heeft u
nog vragen?

Veelgestelde vragen