Bovenwegen in Zeist

Heideweg 2
3708 AT Zeist
T 030 – 692 85 11

Snelle verhuizing mogelijk
(voor langdurend verblijf 0 – 2 weken wachttijd en voor revalidatie geen tot korte wachttijd)

Warande Bovenwegen
Warande Bovenwegen is een verpleeghuis dat prettig wonen en persoonsgerichte zorg biedt aan mensen met lichamelijke problemen.

Bovenwegen biedt u de volgende mogelijkheden: wonen met zorg (langdurig verblijf), tijdelijk verblijf, geriatrische revalidatie, observatie- en diagnoseafdeling en crisiszorg. Daarnaast heeft Bovenwegen nog de afdeling Eva Mees, een afdeling op antroposofische grondslag.

Bovenwegen heeft een afwisselend en uitgebreid activiteitenprogramma. Dit zijn activiteiten op de afdeling, maar ook centrale activiteiten.

Wachttijd
0 – 2 weken voor ZP 6, ZP 7 en ZP 8 (somatiek)
Geen wachttijd voor ZP 9b en ELV hoogcomplex cognitieve screening, revalidatie en woonadvies (Van Dokkum)
Geen – korte wachttijd: geriatrische revalidatiezorg (Rembrandt Revalidatie)

Zorgprofielen (zorgzwaartepakketten)
ZP 6, ZP 7 en ZP 8 somatiek en ZP 9b

Klik hier voor meer informatie over zorgprofielen.

Winkelcentrum
950 meter

Station (Driebergen-Zeist)
2 kilometer

Wifi
Gratis wifi via beperkt gastennetwerk, betaalde wifi voor uitgebreid bewonersnetwerk om bijvoorbeeld te videobellen.

Meer weten over

Bij Bovenwegen woont u in een kamer die voorzien is van een bed, nachtkastje, linnenkast, linnengoed en gordijnen. U kunt de kamer verder naar wens inrichten. Het ontbijt en de lunch eet u op de afdeling in de huiskamer. Het diner is in de Brasserie. Als u niet wilt eten in de Brasserie, dan kunt u ook in de huiskamer op uw afdeling eten.

Er is een aansluiting aanwezig voor televisie en telefonie. In het hele gebouw kunt u gebruik maken van gratis wifi.

Ons zorgteam biedt u de zorg die u nodig heeft zoveel als mogelijk op het moment dat u dat wilt. Zodra u bij ons komt wonen, krijgt u een eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV-er). Bij de EVV-er kunt u terecht met al uw vragen. Ook maakt zij, in overleg met u, afspraken rondom uw zorgvragen. Uw zorgverlening leggen we vast in een digitaal zorgdossier. Via CarenZorgt kunt u meekijken in uw zorgdossier. Klik hier voor meer informatie over ons digitaal zorgdossier CarenZorgt.

Om uw gezondheid goed in de gaten te houden, staat er een team deskundigen van het behandelcentrum voor u klaar. Het dan bijvoorbeeld om:

  • Diëtist
  • Ergotherapeut
  • Fysiotherapeut

Klik hier voor meer informatie over de deskundigen van het behandelcentrum van Warande.

We organiseren dagelijks diverse activiteiten op de afdelingen. Daarnaast zijn er centrale activiteiten die plaatsvinden in de centrale ruimtes op de begane grond. U kunt denken aan: muziekoptredens, lezingen en filmhuis.

Daarnaast zijn er binnen en buiten genoeg activiteiten die u zelf of met naasten kunt ondernemen. Enkele voorbeelden: op de afdelingen Corneille en Van Gogh kunt u een interactieve fietstocht door de steden van Nederland maken. Er is ook een rolstoelfiets met trapondersteuning. Hierbij kunt u in uw rolstoel blijven zitten. Hier kunt u met iemand leuke tochtjes in de omgeving mee maken. Ook zijn er op Buitenplaats Heerewegen diverse wandelroutes.

Enkele activiteiten die regelmatig plaatsvinden zijn ballonvolleybal, muziekactiviteiten, bloemschikken, schilderen en Tai Chi.

Het is belangrijk dat cliënten tevreden zijn over hun verblijf en behandeling. Daarom horen de medewerkers en de cliëntenraden van de diverse vestigingen van Warande graag de mening van haar cliënten. Elke vestiging van Warande heeft een cliëntenraad. De verschillende cliëntenraden vertegenwoordigen de belangen van de cliënten van de verschillende vestigingen van Warande. De cliëntenraad heeft overleg met de directeur zorg of de manager zorg. De leden van de cliëntenraad zijn cliënten en familieleden.

De Vereniging rondom Bovenwegen behartigt de belangen van bewoners/cliënten/revalidanten van Bovenwegen. Het draait om het in gang zetten van activiteiten die bijdragen aan een verbetering van de woon- en leefomstandigheden van alle bewoners/cliënten en revalidanten. En die Stichting Warande (waaronder Bovenwegen valt)  niet financiert.

Wilt u meer informatie over de Vereniging van Bovenwegen, klik hier (let op u gaat naar een andere pagina op de website).

Hier vindt u de laatste versie van de informatiebrochure voor bewoners en de folders voor Bovenwegen. Let op de onderstaande brochures en folders zijn PDF-documenten en openen in een nieuw venster.

Bewonersinformatieboekje Bovenwegen langdurig verblijf december 2023 (De blanco pagina’s zijn er tussenuit gehaald, daarom verspringt de paginanummering.)
Cliëntenraad Bovenwegen, maart 2022
Vereniging rondom Bovenwegen september 2023
Vereniging rondom Bovenwegen, machtigingskaart september 2023

Meer informatie

Warande adviescentrum
werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur.

‘‘Wat een geweldige mensen werken hier. Met liefde en zorg verzorgen zij de bewoners.’’

  • Bovenwegen bewoners bloemschikken

Heeft u
nog vragen?